Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skip Navigation Linkslearn-other-programs-main

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με αφορμή τη συνεργασία με άλλους φορείς​

Το ΙΑ/ΕΤΕ συνεργάζεται με διάφορους πολιτιστικούς φορείς, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, κοινωνικά δίκτυα και δημιουργεί συνεχώς νέα προγράμματα, τα οποία πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο στους χώρους του κτηρίου του αλλά και σε χώρους όπου συνεργαζόμενοι φορείς προβάλλουν τις εκπαιδευτικές τους δράσεις. Στη συνέχεια παρουσιάζονται εκπαιδευτικά προγράμματα που προέκυψαν με αφορμή τις παραπάνω συνεργασίες.

Η αντίληψη που κυριαρχεί στις εκπαιδευτικές του επιλογές είναι ότι η άτυπη μάθηση μπορεί να παντρέψει τη γνώση με το παιχνίδι και τις τέχνες. 
Η επίσκεψη σε χώρους πολιτισμού δεν πρέπει να παρέχει στο κοινό μόνο πληροφορίες, εικόνες και ακούσματα· πρέπει επίσης να κινητοποιεί την περιέργεια και την κριτική ικανότητα, να διεγείρει την καλλιτεχνική και προσωπική δημιουργία, και βέβαια το σεβασμό στους διαφορετικούς πολιτισμούς.

A. «Ταξίδι στα αλφάβητα του κόσμου. Αναζητώντας τη γραφή ως έννοια και εικόνα σε διάφορους πολιτισμούς»

Β. «Ανοιχτά». Εικαστική δραστηριότητα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Mosaic​

Γ. «Μικροί αρχειονόμοι σε δράση»​​​

Δ. «Γονείς και παιδιά διαβάζουμε μαζί»

Ε. «Μικροί ήρωες ενάντια στην κρίση»​
 
ΣΤ.-Ζ «Ένα χαρτονόμισμα ξεδιπλώνει διηγήσεις. Μαθητές και γονείς συνεργάζονται στη γνώση και τη δημιουργία​» και «Από το μουσείο στο εργαστήρι και από το εργαστήρι στο σχολείο​»

Η. «Αναζητώντας τα ίχνη της εξαφανισμένης κ. Μητρογιάννη μέσα από τα αρχειακά της τεκμήρια»

Θ. «Οι γειτονιές μας. Προσεγγίζοντας τον ίδιο χώρο μέσα από τέσσερις διαλόγους»​​