Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skip Navigation Linkslear-other-program-5

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

«Μικροί ήρωες ενάντια στην κρίση»

​​​Το πρόγραμμα κατασκευής κούκλας από ανακυκλώσιμα υλικά πραγματοποιήθηκε στις 17.5.2013 στο αίθριο του ΙΑ/ΕΤΕ, στο πλαίσιο της Ημέρας Μουσείων, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Μαρίνας Ταμπή και των εικαστικών Μαρίνας Σιούτη και Σαββίνας Πατρικίου. Συμμετείχε η ΣΤ΄ τάξη του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας.

Κρίση, πολιτικές λιτότητας, ανεργία, οικογένεια, σχολείο, βία, ρατσισμός, διαφημίσεις και… παιδικός ψυχισμός. Πώς βιώνει και αντιλαμβάνεται το κάθε παιδί την κρίση στην καθημερινότητά του; Πώς είναι ο φανταστικός κόσμος που ονειρεύεται; Με ποιον αλλόκοτο τρόπο μπορεί να επιτευχθεί; Με όπλα τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την καλή διάθεση και δίνοντας έμφαση στη συνεργασία, απαντήσαμε στην κρίση, φτιάχνοντας ήρωες με ξεχωριστές ιδιότητες, με αστεία και παράξενα χαρακτηριστικά, χαριτωμένους και ζωηρούς.

Τα παιδιά έμαθαν να κατασκευάζουν τις δικές τους γαντόκουκλες με απλά υλικά, όπως γινόταν στο παρελθόν, να εκτιμούν την αξία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, μπαίνοντας παράλληλα στο πνεύμα της δημιουργικότητας και της αλληλοβοήθειας.​