Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skip Navigation Linkslearn-other-program-4

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

«Οι γειτονιές μας. Προσεγγίζοντας τον ίδιο χώρο μέσα από τέσσερις διαλόγους»

​​​​​​​​​Το Ιστορικό Αρχείο, με αφορμή την εκδήλωση του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών «H δική μας Αθήνα», οργάνωσε εικαστική έκθεση μαθητών της Γ΄ Δημοτικού του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και του ολοήμερου τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας. Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν η εικαστικός και εκπαιδευτικός Έλενα Ακύλα, η εκπαιδευτικός Ελένη Ζάχου και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΙΑ/ΕΤΕ Μαρία Λεμπέση.

Η συγκεκριμένη έκθεση προέκυψε ως αποτέλεσμα του διαλόγου που ανέπτυξε το ΙΑ/ΕΤΕ με δύο δημοτικά σχολεία, με καθηγητές και σπουδαστές της σχολής αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και δύο αρχαιολόγους. Ο διάλογος έγινε πάνω στις εξής θεματικές:

• Αστικό - ημιαστικό τοπίο.

• Το παρόν και το παρελθόν μιας γειτονιάς.

• Επανάχρηση κτηρίων και υλικών.

• Το Ιστορικό Αρχείο της ΕΤΕ ως κτήριο-τοπόσημο μιας γειτονιάς, ως χώρος διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και φορέας παροχής πρωτογενούς αρχειακού υλικού.

Η έκθεση αποτέλεσε αφορμή για την οργάνωση και πραγματοποίηση ημερίδας και βιωματικών εργαστηρίων, που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας (2.6.2014), καθώς και εκπαιδευτικού προγράμματος που παρακολούθησαν σχολεία της γειτονιάς κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, αλλά και οικογένειες την Κυριακή 15.6.2014.

 

​