Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skip Navigation Linkslearn-other-program-3

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

«Αναζητώντας τα ίχνη της εξαφανισμένης κ. Μητρογιάννη μέσα από τα αρχειακά της τεκμήρια»

​​​​​Ποιος είναι ο λόγος της ξαφνικής εξαφάνισης της Ελένης Μητρογιάννη;

Πού θα αναζητήσουμε τα ίχνη της;

Πώς οι προσωπικές της σημειώσεις και το ημερολόγιο-αρχείο της θα οδηγήσουν την έρευνα στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας;

Αξιοποιώντας αρχειονομικά κουτιά, έναν ντετεκτιβικό φακό, μια βαλίτσα, μια φωτογραφική μηχανή, πολλά τεκμήρια αλλά και μπουκάλια που περιείχαν μηνύματα-οδηγίες προς τους παίκτες για τη λύση του γρίφου της εξαφάνισης, τα παιδιά κινητοποιήθηκαν, οργανώθηκαν συνεργατικά, σκέφτηκαν, παρατήρησαν, έδρασαν και τελικά έλυσαν το μυστήριο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε αρχικά στο Πάρκο Ελευθερίας, στις 15.9.2013, με αφορμή την εκδήλωση του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων της Αθήνας, που είχε τίτλο «Δράσεις πολιτισμού στο Πάρκο». Επαναλήφθηκε στους χώρους του ΙΑ/ΕΤΕ στις 29.11.2013 με την ΣΤ΄ τάξη του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, με αφορμή τη συμμετοχή του ΙΑ/ΕΤΕ στις δράσεις που οργάνωσε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι ανέλυσε την ιδέα «Η πρόσβαση στην πληροφορία είναι δικαίωμα όλων».