Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skip Navigation Linksnews

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Τα νέα μας

​​​​​​

Νέα ιστοσελίδα του Ιστορικού Αρχείου

Για την ανάδειξη του Έργου του ΙΑ/ΕΤΕ, η Διεύθυνση Εφαρμογών Πληροφορικής της ΕΤΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία της ανάπτυξη της νέας βελτιωμένης και εμπλουτισμένης  ιστοσελίδας του ΙΑ/ΕΤΕ.

Η νέα ιστοσελίδα υιοθετεί τις βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού σχεδιασμού των ιστότοπων Πολιτιστικών Οργανισμών και Μουσείων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τα πολύτιμα αρχειακά ψηφιακά τεκμήρια και τις συλλογές της Τράπεζας.

Τόσο κατά τον σχεδιασμό, όσο και κατά την υλοποίηση της νέας ιστοσελίδας ελήφθη ιδιαίτερη πρόνοια για την χρήση βέλτιστων πρακτικών ως ακολούθως:

Εικαστική προσέγγιση

Η νέα ιστοσελίδα σχεδιάστηκε με βασικό κριτήριο την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών καινοτομίας και αριστείας, όπως:

​- Βέλτιστη σύνθεσ​η στοιχείων μοντέρνου και κλασσικού σχεδιασμού, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο του design ιστοσελίδων μουσείων και πολιτιστικών φορέων.
- Λιτή αισθητική.
- Ευχρηστία, μέσω φιλικής για τον επισκέπτη εμπειρίας χρήσης, με σαφή δομή, συνεπή πλοήγηση και εύχρηστες λειτουργίες.
- Οπτική αποτύπωση των αξιών του ΙΑ/ΕΤΕ. Το Ιστορικό Αρχείο από την ίδια του τη φύση παντρεύει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Αυτή τη μίξη αποτυπώθηκε στην αισθητική της νέας ιστοσελίδας και έμμεσα τονίστηκε η αξία του θεσμού της ΕΤΕ, όχι μόνο ως της σημαντικότερης Τράπεζας στην Ελλάδα, αλλά και ως ενός από τους σημαντικότερους παράγοντες στον Οικονομικό, αλλά και στον Δημόσιο και Κοινωνικό βίο της χώρας.

​​Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας

Η δομή της ιστοσελίδας αναθεωρήθηκε και τροποποιήθηκε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών-αποδεκτών της, αλλά και για να περιγράφει πιο σωστά και ολοκληρωμένα το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του ΙΑ/ΕΤΕ. ​