Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skip Navigation Linksnews

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Τα νέα μας

​​​​​​

Νέα ιστοσελίδα του Ιστορικού Αρχείου

Για την ανάδειξη του Έργου του ΙΑ/ΕΤΕ, η Διεύθυνση Εφαρμογών Πληροφορικής της ΕΤΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία της ανάπτυξη της νέας βελτιωμένης και εμπλουτισμένης  ιστοσελίδας του ΙΑ/ΕΤΕ.

Η νέα ιστοσελίδα υιοθετεί τις βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού σχεδιασμού των ιστότοπων Πολιτιστικών Οργανισμών και Μουσείων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τα πολύτιμα αρχειακά ψηφιακά τεκμήρια και τις συλλογές της Τράπεζας.

Τόσο κατά τον σχεδιασμό, όσο και κατά την υλοποίηση της νέας ιστοσελίδας ελήφθη ιδιαίτερη πρόνοια για την χρήση βέλτιστων πρακτικών ως ακολούθως:

Εικαστική προσέγγιση

Η νέα ιστοσελίδα σχεδιάστηκε με βασικό κριτήριο την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών καινοτομίας και αριστείας, όπως:

​- Βέλτιστη σύνθεσ​η στοιχείων μοντέρνου και κλασσικού σχεδιασμού, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο του design ιστοσελίδων μουσείων και πολιτιστικών φορέων.
- Λιτή αισθητική.
- Ευχρηστία, μέσω φιλικής για τον επισκέπτη εμπειρίας χρήσης, με σαφή δομή, συνεπή πλοήγηση και εύχρηστες λειτουργίες.
- Οπτική αποτύπωση των αξιών του ΙΑ/ΕΤΕ. Το Ιστορικό Αρχείο από την ίδια του τη φύση παντρεύει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Αυτή τη μίξη αποτυπώθηκε στην αισθητική της νέας ιστοσελίδας και έμμεσα τονίστηκε η αξία του θεσμού της ΕΤΕ, όχι μόνο ως της σημαντικότερης Τράπεζας στην Ελλάδα, αλλά και ως ενός από τους σημαντικότερους παράγοντες στον Οικονομικό, αλλά και στον Δημόσιο και Κοινωνικό βίο της χώρας.

​​Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας

Η δομή της ιστοσελίδας αναθεωρήθηκε και τροποποιήθηκε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών-αποδεκτών της, αλλά και για να περιγράφει πιο σωστά και ολοκληρωμένα το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του ΙΑ/ΕΤΕ. ​

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Διεθνής Ημέρα Μουσείων «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό.», 18 Μαΐου 2018

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Παρασκευή 18 Μαΐου, 18:00 - 24:00

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 με θέμα Μουσεία και δια-δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό την Παρασκευή 18 Μαΐου από τις 18:00 έως τις 24:00. Ανοίγει τις πόρτες του Μεγάρου Διομήδη στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 146 όπου στεγάζεται και φέτος συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ – Διάβαση και ομάδα διπλωματικής εργασίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

 Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής παρουσιάζει τις μόνιμες εκθέσεις του και την έκθεση πρωτότυπων τεκμηρίων και σύγχρονων κατασκευών που συνδιοργάνωσε με την ομάδα νέων αρχιτεκτόνων με τίτλο «Γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Η διώρυγα της Κορίνθου. Όταν η Ελλάδα τολμούσε και θα ξανατολμήσει!» Φιλοξενεί ακόμη την έκθεση χαρακτικής «Αστικό Τοπίο: Πριν και μετά» και στις 20:30 τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξίδι στην Ελλάδα» του ΚΕΘΕΑ Διάβαση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Πληροφορίες: 210-8807804