Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skip Navigation Linkslearn-other-programs-8

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

«Ένα χαρτονόμισμα ξεδιπλώνει διηγήσεις. Μαθητές και γονείς συνεργάζονται στη γνώση και τη δημιουργία και Από το μουσείο στο εργαστήρι κι από το εργαστήρι στο σχολείο.»

​​​Σε συνεργασία με την εικαστικό-χαράκτρια Θεοδώρα Χανδρινού και τις εκπαιδευτικούς δύο σχολείων πραγματοποιήθηκαν τα αναφερόμενα δύο βιωματικά εικαστικά εργαστήρια, το πρώτο στις 24.10.2013 με τη Β΄ τάξη του 121ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και το δεύτερο στις 16.12. 2013 με την Γ΄ τάξη του 118ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Και τα δύο εργαστήρια βασίστηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΑ/ΕΤΕ για το χαρτονόμισμα, με επιπρόσθετες όμως δημιουργικές δραστηριότητες. Στην πρώτη δράση οι μικροί μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες και με τη συμμετοχή των γονέων τους, κατασκεύασαν χαρτονομίσματα και άλλα αντικείμενα (π.χ. αερόστατα, λουλούδια, χιονανθρώπους) με πολλά και διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά, εμπνεύστηκαν και συνέταξαν ιστορίες που αφορούσαν το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος και, στο τέλος, κατέγραψαν το προσωπικό τους ταξίδι σε ένα μουσείο-αρχείο-εργαστήριο. Στη δεύτερη δράση οι μαθητές διακόσμησαν τα χαρτονομίσματά τους με έργα που δημιούργησαν μέσω διαφορετικών τεχνικών χαρακτικής.​​​